Construction allrisk, ofwel CAR: dé verzekering voor de bouwwereld. De naam doet vermoeden dat je als bouwer met een CAR-polis alle risico’s hebt afgedekt. Maar dat is niet waar, hoewel je in de bouwwereld bijna niet zonder deze verzekering kan – ook niet als zzp’er. Negen dingen waar je op moet letten.

CAR is geen aansprakelijkheidsverzekering
De CAR-verzekering is een specifiek verzekeringsproduct voor de bouwwereld. De polis vergoedt in grote lijnen alle schade die op de bouwplaats ontstaat tijdens een bouwproject.

Maar de CAR-verzekering is niet hetzelfde als een bedrijfsaansprakelijkheidspolis. Die is te vergelijken met de WA-dekking bij de autoverzekering: die zorgt voor vergoeding van schade die je aan anderen toebrengt. De CAR-polis is te vergelijken met de cascoverzekering, die een dekking biedt voor schade die je zelf lijdt.

Je kunt wel een gecombineerde verzekering sluiten die ook je aansprakelijkheid dekt (zie het volgende punt). Dat kan handig zijn als er schade ontstaat aan (spullen van) anderen. Maar let dan op dat je geen overlap hebt met je bedrijfsaansprakelijkheidspolis. lees meer…

Bron: cobouw.nl

CAR-verzekering: allrisk, maar niet allesdekkend
1 (20%) 1 vote

© 2017 VERZEKERINGEN VERGELIJKEN | VERGELIJKEN = BESPAREN!

logo-footer