De zorgverzekeraar is de eerste die de nieuwe kosten bekendmaakt. Den Haag verwacht juist dat de meeste mensen meer gaan betalen voor hun zorgverzekering.

Klanten van zorgverzekeraar DSW gaan in 2018 in totaal 6 euro minder betalen voor hun basisverzekering. Ook verlaagt de verzekeraar uit Schiedam het verplichte eigen risico met 10 euro naar 375 euro. DSW is traditioneel de eerste zorgverzekeraar die de nieuwe zorgpremie bekendmaakt.

Het kabinet en de formerende partijen in Den Haag gaan juist uit van hogere zorgpremies voor volgend jaar. Maar volgens DSW blijkt de stijging van de landelijke zorgkosten in 2017 uiteindelijk mee te vallen. De ontwikkeling van de lonen en prijzen in de zorg is gunstiger verlopen dan aanvankelijk gedacht, stelt de zorgverzekeraar. Ook zet DSW extra reserves in om de premie iets te kunnen verlagen. DSW-bestuursvoorzitter Chris Oomen sloeg vorige maand juist nog alarm vanwege een tegenvaller van 400 miljoen euro in de zorg. Hij waarschuwde toen voor een premiestijging. Nu stelt DSW dat Den Haag uitgaat van verkeerde en verouderde cijfers. lees meer…

Bron: NRC

DSW verlaagt premie en eigen risico voor 2018
3 (60%) 2 votes

© 2017 VERZEKERINGEN VERGELIJKEN | VERGELIJKEN = BESPAREN!

logo-footer