Verzekerden moeten er rekening mee houden dat ze volgend jaar een hogere zorgpremie gaan betalen vanwege een onverwachte tegenvaller. Dat heeft topman Chris Oomen van verzekeraar DSW vrijdagochtend gezegd in het Radio 1 Journaal. Door een tegenvaller van 400 miljoen euro is de verwachting dat de premie gemiddeld met 30 euro per jaar omhoog gaat.

“De inkomsten uit het zorgverzekeringsfonds zijn in 2016 lager uitgevallen. Dit heeft geleid tot een tegenvaller van 400 miljoen euro”, aldus Oomen. “Dit zal gecompenseerd moeten worden in de premie. Want onze reserves dalen hierdoor en we kunnen onze premies daarom niet laag houden.”

Volgens de topman hebben nog andere factoren invloed op de premie, zoals de inflatie en wat er wel of niet in de pakketten blijft. “Maar dat staat hier los van de onverwachte tegenvaller”, zegt Oomen.

DSW hoopt in september de hoogte van de nieuwe premie bekend te kunnen maken. Het is doorgaans de eerste verzekeraar die dat doet. Andere verzekeraars maken hun premies meestal later in het jaar bekend. Ze kijken wel naar wat DSW doet, maar het betekent niet per definitie dat zij hun lijn volgen. lees verder…

Bron: Nu.nl

‘Hogere zorgpremie vanwege onverwachte tegenvaller’
1 (20%) 1 vote

© 2017 VERZEKERINGEN VERGELIJKEN | VERGELIJKEN = BESPAREN!

logo-footer