De Rabobank gaat de brede weersverzekeringen nadrukkelijker bij open teelten onder de aandacht brengen bij financieringen.

Dat zei Ruud Huirne, directeur Food & Agri bij Rabobank bij de opening van de Aardappeldemodag deze week in Westmaas. “Als zo’n verzekering het risico voor de bank verlaagt, kan dat leiden tot een scherper aanbod voor de financiering.”

In de glastuinbouw is de verplichting om een hagelverzekering af te sluiten voor de glasopstanden gangbaar. In de openteelten is verplichting niet aan de orde. Huirne sprak wel van ‘misschien verplicht.
Aanleiding voor de extra aandacht voor weersverzekering in de open teelten is het extreme weer afgelopen voorjaar, die in zuidoost Nederland gepaard ging met zware hagel. “Dit is een issue”, aldus Huirne, “het weer wordt grilliger. Zuidoost-Brabant staat ook niet bekend als een hagelgebied. Daarbij is het ook goed om te kijken naar asbest.”
Of en in welke mate een akkerbouwer zich tegen extreem weer zou moeten verzekeren, hangt volgens Huirne af van de financiële buffer die er is. Lees meer…

Bron: gfactueel.nl

© 2017 VERZEKERINGEN VERGELIJKEN | VERGELIJKEN = BESPAREN!

logo-footer