Komend jaar stijgt bij zorgverzekeraar VGZ de premie voor de basisverzekering met 4,6 procent. Het meest verkochte pakket, VGZ Ruime Keuze, kost daarmee 112,95 euro per maand. De stijging van 4,6 procent voor de basispremie is relatief laag in vergelijking met andere verzekeraars.

Voor gisteravond moesten de zorgverzekeraars hun premies voor 2017 bekendmaken. Nu ook VGZ zijn nieuwe premies heeft gepubliceerd, zijn alle premiestijgingen bekend.

Hoger dan minister had verwacht
Maandelijks gaan klanten tussen de 5 en 12 euro meer betalen voor de basispakketten van zorgverzekeraars. De zorgpremies stijgen daarmee zo’n 4 tot 10 procent. In veel gevallen worden deze kosten mede veroorzaakt door een uitbreiding van de basisverzekering.

VVD-minister Schippers van Volksgezondheid sprak in september nog de verwachting uit dat de basispremies in 2017 per maand gemiddeld met 3,50 euro zouden stijgen. Ze noemde de daadwerkelijke prijsstijgingen gisteren heel jammer, maar benadrukte dat ze er niets aan kan doen. “Uiteindelijk bepalen de zorgverzekeraars zelf hoe hoog hun premies zijn.”

Het verplichte eigen risico blijft in de zorg volgend jaar op 385 euro staan.

© 2017 VERZEKERINGEN VERGELIJKEN | VERGELIJKEN = BESPAREN!

logo-footer